esc button
EN
search icon

לתת קול

יובל מרגלית

עיצוב וטכנולוגיה

מנחה — 

שרית יודלביץ׳

האם אפשר לגרום לבני אדם להקשיב לצמחים? האם הוספת רובד של סאונד – קול – לתקשורת עם צמחים עשויה להגביר את האמפתיה של בני אדם אליהם?

מחקרים רבים מצביעים על כך שלצמחים יש מגוון השפעות חיוביות על האדם וסביבתו: הם מורידים את הטמפרטורה, מנקים את האוויר, מפחיתים הצפות ומייצבים את הקרקע כנגד רעידות אדמה, מעניקים יופי וחיות ומשפרים את מצב הרוח.

אנחנו יודעים שבני אדם עשויים לטפל בצמחים – לדשן אותם, להשקות, לגזום, ולשוחח איתם. ובה בעת, אנחנו חורטים את שמנו על גזע של עץ, תולים עליו ערסל או כורתים אותו לצרכינו. כיצד נוכל להבין את הצרכים של הצמח? גבעול שמוט מצמא, גזע פצוע שמפריש שרף – אלה מקצת ממרכיבי אוצר המילים של צמחים בתקשורת עם בני אדם. אנחנו יכולים לגעת בצמח, או באדמה שסביבו, למשש ולהביט כדי להבין אם הוא צריך מים או צל או שמש. אך מה עם רגשות שאיננו יכולים לתפוס כמו פחד, כעס או שמחה?

בפרויקט זה אני בודק מה יקרה אם אוסיף שכבה של סאונד לתקשורת בין אנשים לבין צמחים. המטרה היא ליצור לצמח קול, וההנחה היא שכאשר אדם יאזין לו לאורך זמן הוא יוכל להבין אותו, לחוש בשינויים שהצמח עובר, ולהיות רגיש יותר כלפיו.

בבסיס הפרויקט ההנחה כי הקשבה והבנה של חוקיות הסאונד לאורך זמן תגדיל אמפתיה, ותביא לצמצום הפגיעה בצמחים.

אתם מוזמנים להציץ לרגע מסוים בחייו של הצמח, ולהקשיב לו. הסאונד משתנה בכל יום בהתאם למצבו של הצמח. רק אם נקשיב בתשומת לב, לאורך זמן, ונחזור לבקר אותו, נוכל להבין מקצת ממה שעובר עליו, עד כדי כך שאולי יהיה לנו אפילו אכפת.

No items found.

יובל מרגלית

יובל מרגלית מגיע מרקעים מגוונים ואף מנוגדים - דתי-אורתודוקסי לשעבר, זמר-מלחין ומבצעזמר ומלחין, וטייס קרב עם תואר ראשון במדעי המדינה מאוניברסיטת בן גוריון ותואר שני בעיצוב תעשייתי (M.DESes) במסלול עיצוב וטכנולוגיה, באקדמיה בצלאל. בעבודותיו הוא מנסה לקרוא מעלה את להמודעות לגבי קיימות ומשבר האקלים. באמצעות מוזיקה וסאונד הוא מאמין שניתן לשנות את הכיוון אליו האנושות צועדת.

פרויקטים נוספים