esc button
EN
search icon

הגברה חושית

מיכאל וולמה ון דר מולן

עיצוב וטכנולוגיה

מנחה — 

שרית יודלביץ׳

אני מהמהם בזמן שאני אוכל. גם בני מהמהם. אנחנו מהמהמים ביחד - זו דרכנו לבטא את ההנאה שלנו ממזון.

אני מהמהם בזמן שאני אוכל. גם בני מהמהם. אנחנו מהמהמים ביחד - זו דרכנו לבטא את ההנאה שלנו ממזון.

מה אנחנו משביעים כשאנחנו סועדים? רעב? תיאבון? חמדנות? רגשות? הנאה? תשוקה?

בעולם הדוחף אותנו לצרכנות-יתר, כיצד אנו יכולים לשנות את הרגלי האכילה שלנו, להגדיר מחדש את מנגנוני החשק והסיפוק ולהיות מודעים יותר לקשר שלנו למזון ולצריכתו?

אכילה היא חוויה יומיומית רב-חושית. המוח שלנו מפרש את המידע שהוא מקבל ממגוון מקורות חושיים בגופנו. בפרויקט, אני חוקר את האפשרות לכוון ולווסת את החושים הללו. 

שולחן האוכל הוא מגרש המשחקים, אתר שבו אפשר לבדוק מגוון אפשרויות הטמונות בחוויות ושימושים באובייקטים שונים. סביב השולחן אנו משוחחים, מכניסים חומרים אכילים לפינו, נוגעים במשטחים ובמזונות, משתמשים בכלי אוכל, מחווים, מייצרים ומקבלים אותות שמע שונים. בפעולות האלה אני מתערב באמצעות סדרה של העצמות והרחבות וחותר כך לעורר סקרנות כלפי מערכת היחסים שלנו עם מזון, ולהשפיע על מנגנוני הצריכה ומקצבי האכילה.

תרבות השפע והצמיחה האינסופית מייצרות בעיה נבזית (wicked problem) - כזו שקשה מאוד לזהות אותה ולפתור אותה - בכל הקשור לביטחון תזונתי, סביבה ובריאות. שינוי הקלט החושי שלנו בהקשר לאחד מהצרכים הבסיסיים ביותר של המין האנושי עשוי לקדם אותנו לעבר שינוי התנהגות ולטובת עתיד בריא ובר קיימא.

No items found.

מיכאל וולמה ון דר מולן

מיכאל וולמה ואן דר מולן הוא בעל תואר בעיצוב תעשייתי מהאקדמיה לעיצוב באיינדהובן, ותואר באדריכלות ותואר שני במסלול עיצוב וטכנולוגיה בבצלאל. הוא פעיל בשדות העיצוב, האדריכלות ועירוניות נוף בארץ ובחו"ל. תחומי העניין שלו חוצים גבולות דיציפלינריים ומקורם בסקרנות לגבי האינטראקציה בין הגוף לסביבה פיסית יומיומית. הוא אוהב לשחק ולחבר באופן אינטואיטיבי בין אמצעי תקשורת וטכנולוגיות שונות. הוא חבר סגל במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל, שם הוא מרצה ומכהן כרכז לימודי יסוד ומדיה.

פרויקטים נוספים